Ziua Îndrăgostiților – Sfântul Valentin!


Recunosc ca tot ceea ce vine din America si ne este bagat pe gat si imi provoaca o stare de nervozitate si de respingere.
Apoi, am stat si m-am gandit mai bine si am ajuns la concluzia ca nu conteaza de unde vine un reper, o sarbatoare sau orice altceva ci ceea ce ne inspira si cum ne face sa fim .
Sunt un romantic in sufletul meu , desi uneori nu mi-am aratat aceasta latura si mereu am considerat ca ziua indragostitilor ar trebui sa fie in fiecare zi.

Pe langa trairea iubirii zi de zi, nu cred ca ar trebui sa ne deranjeze inca o sarbatoare in plus , o sarbatoare a dragostei .
Oricum cred ca oamenii sunt deranjati de aspectul comercial , pentru ca vedem din ce in ce mai mult acest lucru .

Apoi am inceput sa caut mai multe informatii despre aceasta sarbatoare si ….si mi-a placut ceea ce am gasit despre
Sfantul Valentin sau Valentin din Terni.
Legenda spune ca ar fi cununat un pagan si un crestin dar si faptul ca daruia tinerilor indragostiti flori din gradina sa .
A fost condamnat la moarte si executat pe data de 14 februarie 269 din porunca imparatului Roman Claudius al2-lea pentru ca a cununat religios perechi de indragostiti.
Azi Sfantul Valentin este considerat patronul protector al indragostitilor .
Si … 🙂 dragilor avem si noi in calendarul ortodox aceasta sarbatoare pe data de 30 iulie si uite asa ma declar sustinatorul a inca unei zile in care sarbatorim aceasta dragoste .
Si pentru ca in aceste zile exista obiceiul de a se face cadouri , o sa va propunem si noi un produs minunat plin de dragoste si ce oare poate fi mai minunat decat sa va beti cafeaua impreuna in fiecare dimineata ?

Moretto Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + 15 =