Vin alb, roșu sau rose? Recomandări pentru vară (I)


A venit vara și vrei să te relaxezi cu un pahar de vin în mână dar nu știi ce vin să alegi?  Vara se alege să se consume cel mai des berea sau cocktailuri dar vinurile pot fi oricând alegerea perfectă. Știai că poți consuma vinuri la o pizza? Sau la paste? Fructele de mare se recomandă a fi savurate vara cel mai bine alături de un vin bun.

Ce vinuri  putem alege alături de diverse preparate? Recomandări

Dacă alegi să servește pizza trebuie să știi că pizza quattro frommagi este perfectă pentru a fi mâncată alături de un vin alb, sec, tânăr, fructat. Sauvignon blanc sau Chardonnay acompaniază perfect pizza.  Daca vrei să consumi o Margherita alege un vin rose sau vin de cupaje, iar daca vrei să alegi un vin roșu, sec care să meargă cu pizza, combinația ideală este pizza cu salami și măsline negre împreună cu Syrah.

Savignonul Blanc merge de minune a fi servit alături de preparate din pește și fructe de mare.  Dacă dorești să alegi un pește gras preparat la cuptor, alege un Chardonnay sau un Aligoté mai delicat, Pinot Grigio, sau un alt cupaj îndrăzneț, care ar avea în componența sa Chardonnay. Peștele file de somon merge foarte bine cu un vin roșu, Pinot Noir.

Fructele de mare sunt  un deliciu culinar alături de Sauvignon Blanc,Riesling sau Muscat.
Dacă mergi la un restaurant pescăresc sau care are în meniu fructe de mare, cu siguranță are și vinul potrivit.

Fie ca alegi un vin alb, roșu, rose este important să alegi ce îți place. În magazinul nostru găsești vinul potrivit pentru tine !

Moretto Blog

Comments are disabled.